http://img585.imageshack.us/img585/3080/paizei.png

Trailers

This text will be replaced

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

A Nightmare On Elm Street (1984)

A Nightmare On Elm Street (1984) - Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες


http://www.rexwallpapers.com/images/wallpapers/movie/nightmare-on-elm-street/nightmare_on_elm_street_1.jpg



Τρόμου | 91' | Ακατάλληλο κάτω των 15

Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά




- Υπότιτλος:

Είναι η μόνη που μπορεί να το σταματήσει… αν αποτύχει, όλοι θα πεθάνουν.


- Πλοκή:


Η Νανσυ εχει εφιαλτες, στους οποιους πρωταγωνιστει μια τρομακτικη, γεματη σημαδια, φιγουρα που φορα ενα γαντι με κοφτερα μαχαιρια για δαχτυλα. Οι φιλοι της βλεπουν παρομοια ονειρα. Οταν τα παιδια αρχιζουν να πεθαινουν, ανακαλυπτει πως πρεπει να μεινει ξυπνια για να επιβιωσει. Αποκαλυπτοντας την κρυφη ταυτοτητα του δολοφονου και τη σχεση του με τα παιδια του "δρομου με τις Λευκες" η Νανσυ θα καταφερει να τον φερει στον πραγματικο κοσμο.

Hosted by ImageHost.org



- Παραλειπόμενα:


Ο Wes Craven αποκάλυψε πως το όνομα Φρέντι Κρούγκερ το δανείστηκε από έναν νταή που τον ενοχλούσε στο σχολείο. Όσο για την εμφάνιση, από έναν αλήτη που τον τρόμαζε η όψη του. Αρχικά, ήθελε να τον κάνει πολύ πιο αποκρουστικό (δόντια να εξέχουν, πύον να τρέχει στο σώμα, μέρος του κρανίου να φαίνεται), αλλά ο μακιγιέζ David B. Miller διαφώνησε επειδή δεν θα μπορούσε να κάνει πιστικό μακιγιάζ και θα είναι δύσκολο να φτιαχτεί σαν κούκλα για τα εφέ.


Ο Johnny Depp συνόδευε τον φίλο του Jackie Earle Haley στις ακροάσεις και ο Craven τον βρήκε πολύ ενδιαφέροντα. Του έδωσε ένα ρόλο όπου είναι και ο πρώτος της καριέρας του. Ο Haley τελικά δεν πήρε κανέναν ρόλο, αλλά θα είναι ο Φρέντι Κρούγκερ στο ριμέικ του 2010!


Αυτή είναι η πρώτη ταινία της New Line Cinema. Ως τότε έκανε διανομή ταινιών σε κολέγια.


Η ταινία παραλίγο να σταματήσει για πάντα στα μισά. Ο διανομέας εγκατέλειψε την συμφωνία και όλοι έμειναν απλήρωτοι για εβδομάδες. Όταν η New Line βρήκε νέο διανομέα, κανείς από το επιτελείο δεν είχε φύγει. Η εταιρία διασώθηκε από οικονομική κασταστροφή μνε τα κέρδη της ταινίας και τα στελέχη έκτοτε ονομάζουν εαυτούς τους «το σπίτι που έχτισε ο Φρέντι».


Ακολούθησαν έξι σίκουελ (1985, 1987, 1988, 1989, 1991, 1994), ένα ακόμα μαζί με τον Τζέισον Βόρχις (Freddy vs. Jason) και το 2010 το ριμέικ.

- Συντελεστές :

Heather Langenkamp Ηθοποιός ....Nancy Thompson
Robert Englund Ηθοποιός ....Fred Krueger
John Saxon Ηθοποιός ....υπολοχαγος Donald Thompson
Ronee Blakley Ηθοποιός ....Marge Thompson
Amanda Wyss Ηθοποιός ....Tina Gray
Wes Craven Σκηνοθετης
Wes Craven Σεναριογράφος


Trailer:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου